11
jun

Nieuw in ons assortiment : DEEGENAAR Focaccia

DEEGENAAR Focaccia: Geluksgevoel in een broodje !

Focaccia is een Italiaans brood. Door de toevoeging van ongeraffineerd natuurlijk zeezout is het brood zonder beleg of met een beetje olijfolie al fantastisch lekker.

 

DEEGENAAR Focaccia valt onder onze nieuwe lijn : DEEGENAAR tijd voor smaak. DEEGENAAR tijd voor smaak is hét alternatief voor vers! Een win-win situatie voor bakker en consument.

 

Vers brood is natuurlijk het summum voor elke bakker en iedere consument. Maar als tijd en personeel beperkt zijn, is koel-vers een perfect alternatief. En soms zelfs beter! De bakker kan overdag of op een rustig tijdstip de voorraad produceren. De degen kunnen daarna zo in de vriezer. De koel-vers producten zijn lang houdbaar. In de vriezer 4 maanden, in de koeling 48 uur. De koel-vers producten zijn gemakkelijk te verwerken. Het brood kan in de winkel worden afgebakken. De consument kan het bakproces op die manier mee beleven. De geur van dit vers gebakken brood kan écht niemand weer staan. Het brood heeft een fantastische smaak en kwaliteit. Juist wanneer het deeg en de ingrediënten de tijd krijgen om te fermenteren, krijgt het brood een volle, rijke smaak. Ook is het brood op deze manier goed voor de spijsvertering van de consument. Een win-win situatie dus.

 

Voor het bestellen van of vragen over deze nieuwe specialiteit kunt u contact opnemen met uw baktechnisch adviseur of via een mail naar info@bakspeciaal.nl

18
feb

Royal Steensma neemt Bak Speciaal over !

Betrouwbare partners

Royal Steensma, producent van bakkerijgrondstoffen voor banket en brood, neemt Bak Speciaal over. De directeur van Bak Speciaal, Karel van Bennekom, bereikt binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd. Het overname aanbod kwam voor hem op het juiste moment. Hij is blij dat Bak Speciaal overgenomen wordt door een positieve, betrouwbare partner in de markt. Zowel Royal Steensma als Bak Speciaal streven naar dezelfde doelen; toekomstgericht opereren, onderscheidende en hoogwaardige grondstoffen produceren.

 

Het team van Bak Speciaal blijft voor u klaar staan!

Dit jaar blijft Bak Speciaal operationeel vanuit Nijkerk. In 2020 worden de activiteiten en medewerkers overgeheveld naar de vestiging van Royal Steensma in Vlaardingen. De naam Bak Speciaal blijft gehandhaafd als merk. Wij blijven als vanouds voor u klaar staan met onze service en advies. Prijzen en leveringsvoorwaarden blijven vooralsnog onveranderd.

 

Zoals we aan het begin van dit jaar al zeiden : samen op weg naar een succesvol 2019.

 

 

15
jan

Bak Speciaal Deco Oer: Net ff iets extra’s !

Bak Speciaal Deco Oer is een decoratie op basis van rogge, rijst en smaakvolle pompoenpitten en geeft uw broodspecialiteiten een prachtige uitstraling. Deze decoratie is bijzonder geschikt om de Bak Speciaal Emmer Oerkoren mee te decoreren.

 

Vanaf vandaag geldt er een speciale actie met de Bak Speciaal Deco Oer. Een doos Bak Speciaal Deco Oer bevat tijdelijk gratis 15% extra, dus geen 10 kg. maar 11,5 kg. voor dezelfde prijs.

 

Let op : deze actie geldt zolang de voorraad strekt en is zowel geldig voor rechtstreekse leveringen als de leveringen via de Beko’s.

15
jan

Emmer Oerkoren: oergraan met toekomst !

Emmer is een ‘vergeten’ graansoort dat herontdekt is. Met dit oeroude graansoort wordt de melange Bak Speciaal Emmer Oerkoren samengesteld.

Bak Speciaal Emmer Oerkoren biedt de bakker een basis om verschillende soorten brood te bakken met emmer. Een volkorenbrood met Bak Speciaal Emmer Oerkoren hoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.

 

Bak Speciaal Emmer Oerkoren is zeer geschikt voor de creatieve bakker, maar er kan ook gekozen worden voor een gemakkelijk receptuur. Bak Speciaal Emmer Oerkoren is dé melange om een oersterk brood mee te bakken met een fantastische smaak. De gepofte emmer in de melange zorgt voor een betere waterabsorptie van het deeg. Hierdoor blijft het gebakken brood langer vers en heeft het brood een heerlijke aromatische smaak.

 

Het receptuur van deze declaratievrije melange kunt u opvragen bij uw baktechnisch adviseur van Bak Speciaal of via een mail naar : info@bakspeciaal.nl. 

13
nov

Tip voor het ‘heerlijk avondje” Sinterklaas Spelt Specialiteit

Deze hoogstaande luchtige spelt cake is gemaakt op basis van Bak Speciaal Diamond Spelt Royal. Diamond Spelt Royal is makkelijk te verwerken en goed te combineren met onder andere speculaaskruiden, amandelspijs of kruidnoten. Zo kunt u speciaal voor de komende Sinterklaasperiode uw spelt cake decoreren met bijvoorbeeld kruidnoten, amandelschaafsel of een Sinterklaassjabloon. Hiermee heeft u in een handomdraai een heerlijke variatie aan uw Sinterklaasassortiment toegevoegd.

 

Diamond Spelt Royal bevat zuiver speltgraan. Speltgraan bevat belangrijke voedingsstoffen waaronder hoogwaardige eiwitten en meervoudig onverzadigde vetzuren. Daarnaast is het rijk aan vitaminen, mineralen en spoorelementen.

2
okt

Emmer Oerkoren : oergraan met toekomst

Emmer is een ‘vergeten’ graansoort dat herontdekt is. Met dit oeroude graansoort wordt de melange Bak Speciaal Emmer Oerkoren samengesteld.

Bak Speciaal Emmer Oerkoren biedt de bakker een basis om verschillende soorten brood te bakken met emmer. Een volkorenbrood met Bak Speciaal Emmer Oerkoren hoort bijvoorbeeld tot de mogelijkheden.

 

Bak Speciaal Emmer Oerkoren is zeer geschikt voor de creatieve bakker, maar er kan ook gekozen worden voor een gemakkelijk receptuur. Bak Speciaal Emmer Oerkoren is dé melange om een oersterk brood mee te bakken met een fantastische smaak. De gepofte emmer in de melange zorgt voor een betere waterabsorptie van het deeg. Hierdoor blijft het gebakken brood langer vers en heeft het brood een heerlijke aromatische smaak.

 

Het receptuur van deze nieuwe declaratievrije melange kunt u opvragen bij uw baktechnisch adviseur van Bak Speciaal of via een mail naar : info@bakspeciaal.nl. 

23
jul

Bak Speciaal Cornuitjes: heerlijke volkorenbroodjes met pit!

Bak Speciaal Cornuitjes hebben een fantastische smaak en zitten boordevol belangrijke voedingsstoffen, mede dankzij de toevoeging van kruiden en brandnetelblaadjes. Heerlijke broodjes dus om deze zomer mee te nemen in je rugzak of picknickmand en te genieten van een lekkere lunch tijdens je wandeling, fietstocht of aan het strand.

19
jun

Speciaal voor een heerlijke zomer: BBQ breekbrood

BBQ breekbrood hebben wij in 2 heerlijke soorten, nl. Tomato en Bellavita.

 

Tomato BBQ breekbrood is gemaakt op basis van Bak Speciaal Tomato. Bak Speciaal Tomato is een unieke melange voor het vervaardigen van mediterrane specialiteiten. Tomato dankt zijn karakteristieke smaak aan de rijke vulling van stukjes zongedroogde pomodori’s aangevuld met Italiaanse kruiden, wat zorgt voor een afgeronde smaak. Tomato is uitmuntend geschikt voor het BBQ breekbrood. Bak Speciaal Tomato is breed inzetbaar en bedrijfszeker.

 

Bellavita BBQ breekbrood is zeer smaakvol en op basis van Bak Speciaal Bellavita. Bak Speciaal Bellavita is een specialiteit op basis van Durumgries met een natuurlijk zachtgele kruimkleur, een ongekende smaak en een perfect aroma. Een ware delicatesse dus om heerlijk breekbrood voor de BBQ mee te maken.

8
mei

Ronduit de lekkerste : Bak Speciaal Spelt Rondo’s

Bak Speciaal Spelt Rondo is een heerlijk tussendoortje bij een schaaltje yoghurt of als versnapering bij het ontbijt of de lunch. Ook als koekje bij de koffie of thee is het een ware traktatie.

 

Bak Speciaal Spelt Rondo is een product met gepofte speltgraan (Bak Speciaal Spelt Pops) met (Bak Speciaal) cranberry’s, noten en tropische vruchten (Bak Speciaal Multi Fruit Speciaal). De gepofte speltpops zijn heerlijk knapperig. Speltgraan is een zuiver graan dat belangrijke voedingsstoffen bevat waaronder hoogwaardige eiwitten, koolhydraten en vetten. Spelt is rijk aan vitaminen, mineralen en spoorelementen. De voedingsstoffen vanuit het spelt worden snel opgenomen door het lichaam.

 

De noten in de rondo zorgen voor een gezonde vulling. Vanwege de positieve effecten staan ongezouten noten in de Schijf van Vijf! Noten zitten vol waardevolle voedingsstoffen en antioxidanten. Antioxidanten helpen het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen.

De cranberry’s en tropische vruchten geven de rondo een fantastische fruitige smaak.

6
mrt

Proef de lente met Bak Speciaal Lentebrood

Bak Speciaal Lentebrood is een luxe broodspecialiteit op basis van Bak Speciaal Maïsano. Bak Speciaal Lentebrood is rijk gevuld met Bak Speciaal Sinaasappelstukjes en Bak Speciaal Cranberry’s. Deze combinatie geeft een geweldige smaaksensatie en is een ware traktatie. Daarom is Bak Speciaal Lentebrood zeer geschikt voor een high-tea, het (paas) ontbijt, de brunch of gewoon een sneetje bij de koffie of thee.

 

Bak Speciaal Maïsano met geëxtrudeerde maïs zorgt voor een heerlijke luchtige broodspecialiteit met een uitstekende smaak en stimuleert een goede voedselopname en spijsvertering. Bak Speciaal Maïsano is verrijkt met zonnebloempitten. Zonnebloempitten hebben een nootachtige smaak en zijn rijk aan vezels en onverzadigde vetzuren. Bak Speciaal Maïsano is lactose- en E-nummervrij.

 

Voor vragen over deze receptvariatie kunt u contact opnemen met uw baktechnisch adviseur van Bak Speciaal of via info@bakspeciaal.nl.

 

 

11
jan

Bak Speciaal LowCarb breekbrood

Samen op weg naar een succesvol 2018 met Bak Speciaal receptvariaties.

 

Afgelopen jaar hebben wij veel vragen vanuit de markt gekregen om receptvariaties van onze mooie en smaakvolle specialiteiten. Daarom hebben wij besloten om dit jaar daar bijzondere aandacht aan te besteden. We starten 2018 met een receptvariatie van de Bak Speciaal LowCarb. Naast het normale grootbrood kunt u ook heerlijke baquettes, crackers, kleinbrood en breekbrood vervaardigen met de LowCarb melange van Bak Speciaal.

 

Bak Speciaal LowCarb is een zeer smaakvol koolhydraatarm brood, rijk aan eiwitten en mineralen. Dankzij een uitgekiend receptuur bevat Bak Speciaal LowCarb een eiwitpercentage van 26%. Het koolhydraatgehalte is slechts 7,4%. Daarom wordt dit brood door diverse dieetprogramma’s aanbevolen en past het uitstekend in de actuele tijdsgeest, waarin de consument steeds bewuster wordt van het belang van gebalanceerde voedingswaarden. Omdat Bak Speciaal LowCarb zeer rijk is aan zaden, blijft de inname van vezels in balans. Deze specialiteit houdt de bloedsuikerspiegel stabiel en is daardoor ook zeer geschikt voor suikerpatiënten. Bovendien is deze melange lactose- en E-nummervrij.

 

De recepturen van deze nieuwe receptvariaties kunt u opvragen bij uw baktechnisch adviseur van Bak Speciaal of via info@bakspeciaal.nl

26
sep

Nieuw in ons assortiment : Bak Speciaal Cornuit

Bak Speciaal Cornuit is een nieuwe exclusieve melange voor het vervaardigen van bijzonder smakelijke brood- en broodspecialiteiten op basis van brandnetel en met een licht kruidige smaak.

 

Deze nieuwe melange heeft een verrassende smaak die zich zeker onderscheidt van alle bestaande broodspecialiteiten in uw assortiment.

 

Bak Speciaal Cornuit is een volkorenspecialiteit en zit boordevol belangrijke voedingsstoffen, waaronder vezels, jodium, ijzer en vitamine B. Wat deze melange verder extra bijzonder maakt, is dat het brandnetelbladeren bevat. Het houdt mede hierdoor de darmflora in goede balans en versterkt het immuunsysteem. Specialiteiten vervaardigt met Bak Speciaal Cornuit zijn voor de consument een zeer goede en smaakvolle keuze. Kortom : deze broodspecialiteit wordt zeker je maatje !

 

Wilt u meer informatie over deze unieke melange ontvangen, dan kunt u contact opnemen met uw baktechnisch adviseur van Bak Speciaal of via info@bakspeciaal.nl.

8
jun

Hartige zoete verleiding

Deze hartige zoete verleiding is een heerlijke hartige variant van de Frollino en wordt bereid met de Bak Speciaal Douceur. De Frollino hartig wordt gevuld met creme fraîche, spekblokjes, uitjes en prei. Ideaal voor de brunch, tijdens een picknick of bij de borrel.

 

Bak Speciaal Douceur is dé melange voor het produceren van luxe zachte brood- en broodjesspecialiteiten met een licht zoetige smaak. De melange is E-nummervrij en zeer gebruiksvriendelijk. De melkbestanddelen en de hooiboter in de melange zorgen voor een optimale zachtheid en een fantastisch rijke smaak.

 

Wilt u meer weten over deze receptvariatie, dan kunt u contact opnemen met uw baktechnisch adviseur van Bak Speciaal of via info@bakspeciaal.nl

 

18
apr

Receptvariatie: Frollino, daar lik je je vingers bij af !

Deze verrukkelijke specialiteit is bereid met Bak Speciaal Douceur. De Frollino wordt gevuld met bakvaste gele room, gedecoreerd met amandelschaafsel en afgestreken met slagroom.

 

Bak Speciaal Douceur is een exclusieve melange voor het vervaardigen van luxe zachte broodjes en broodspecialiteiten met een licht zoetige smaak. Met deze melange kunt u een heerlijke variatie toevoegen aan uw banketassortiment. Douceur betekent geschenk en dat is precies hoe je de producten beleeft die met Bak Speciaal Douceur zijn bereid. Iedere hap ervaar je als een cadeautje. De melkbestanddelen en het boterconcentraat in de melange zorgen voor een optimale zachtheid en een fantastische rijke smaak van het broodje. Bak Speciaal Douceur heeft een eenvoudig receptuur en is hiermee dus zeer gebruiksvriendelijk.

 

Wilt u meer weten over dit heerlijke product en/of over deze receptvariatie, dan kunt u contact opnemen met uw baktechnisch adviseur van Bak Speciaal of via info@bakspeciaal.nl.

2
mrt

Nieuw in ons assortiment: Bak Speciaal Douceur

Bak Speciaal Douceur is een exclusieve E-nummervrije melange voor het vervaardigen van luxe zachte brood en broodjes specialiteiten met een licht zoetige smaak. Met Bak Speciaal Douceur kunt u in een handomdraai een heerlijke variatie toevoegen aan uw Paasassortiment. In deze originele vorm, versiert met een abrikoos en suikerparels, is dit recept een onmisbare aanvulling op de brunchtafel van al uw klanten.

 

Douceur betekent geschenk en dat is precies hoe je de producten beleeft die met Bak Speciaal Douceur zijn bereid. Iedere hap is als een cadeautje; zo zijdezacht, zo rijk van smaak en ongekend luchtig. Bak Speciaal Douceur heeft een eenvoudig receptuur en is hiermee dus zeer gebruiksvriendelijk. De melkbestanddelen en het boterconcentraat in de melange zorgen voor een optimale zachtheid en een fantastische rijke smaak van het broodje.

 

Om kennis te maken met dit fantastische product krijgt u, zolang de voorraad strekt, bij Bak Speciaal Douceur een steker in de vorm van een ei. Hiermee kunt u dit heerlijke paasei op ambachtelijke manier bereiden voor uw klanten. Ook na de Paasdagen kunt u zoete broodjes blijven bakken met deze melange. Onze baktechnische adviseurs zullen u graag van dienst zijn om een  mooi assortiment met dit product voor u samen te stellen.

17
jan

Speciale aandacht voor : Bak Speciaal Altkorn

Bak Speciaal Altkorn is een specialiteit op basis van zuivere spelt met een nootachtige smaak, een prachtige kruimkleur, een heerlijk aroma en een fantastische bite !

 

Deze nieuwe broodspecialiteit bevat belangrijke voedingsstoffen, waaronder hoogwaardig eiwitten en meervoudig onverzadigde vetzuren. Bak Speciaal Altkorn is rijk aan vitamine B3 en bevat mineralen zoals koper, fosfor en magnesium. Bak Speciaal Altkorn draagt bij aan een goede stofwisseling en bevordert de stoelgang. Altkorn is afkomstig van de speltrassen Altgold Rotkorn en Franckenkorn. Dit zijn 100% zuivere oude speltrassen die niet gekruist zijn met tarwe. Dit zuivere speltgraan kent door zijn natuurlijke bescherming weinig schadelijke invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld milieuvervuiling.

Bak Speciaal Altkorn is lactosevrij en zonder kleur- en smaakstoffen.

 

Wilt u meer weten over dit heerlijke product, dan kunt u contact opnemen met uw baktechnisch adviseur van Bak Speciaal of via info@bakspeciaal.nl

6
dec

Speciaal voor de feestdagen : Amarenen Spelt Specialiteit

Deze hoogstaande luchtige spelt specialiteit is, speciaal voor de feestdagen, verrijkt met amarenen kersen.

Een zeer smaakvolle traktatie voor iedereen !

 

Deze specialiteit is gemaakt op basis van de Bak Speciaal Diamond Spelt Royal. Diamond Spelt Royal is gemakkelijk te verwerken en goed te combineren met onder andere amaranen kersen. Zo kunt u speciaal voor de komende feestdagen uw Diamond Spelt Royal decoreren met bijvoorbeeld decorsneeuw, nootjes en kerstdecoraties. Hiermee kunt u in een handomdraai een heerlijke variatie aan uw kerstassortiment toevoegen.

 

De bakvormen, waarin deze specialiteit gemakkelijk gebakken kan worden, zijn verkrijgbaar via uw baktechnisch adviseur van Bak Speciaal.

7
nov

Tip voor het ‘heerlijke avondje’: Sinterklaas Spelt Specialiteit

Deze hoogstaande luchtige spelt cake is gemaakt op basis van Bak Speciaal Diamond Spelt Royal. Diamond Spelt Royal is makkelijk te verwerken en goed te combineren met onder andere speculaaskruiden, amandelspijs of kruidnoten. Zo kunt u speciaal voor de komende Sinterklaasperiode uw spelt cake decoreren met bijvoorbeeld kruidnoten, amandelschaafsel of een Sinterklaassjabloon. Hiermee heeft u in een handomdraai een heerlijke variatie aan uw Sinterklaasassortiment toegevoegd.

 

Diamond Spelt Royal bevat zuiver speltgraan. Speltgraan bevat belangrijke voedingsstoffen waaronder hoogwaardige eiwitten en meervoudig onverzadigde vetzuren. Daarnaast is het rijk aan vitaminen, mineralen en spoorelementen.

 

 

 

3
okt

Nieuw in ons assortiment : Bak Speciaal Altkorn

Bak Speciaal Altkorn is een specialiteit op basis van zuivere spelt met een nootachtige smaak, een prachtige kruimkleur, een heerlijk aroma en een fantastische bite !

 

Deze nieuwe broodspecialiteit bevat belangrijke voedingsstoffen, waaronder hoogwaardig eiwitten en meervoudig onverzadigde vetzuren. Bak Speciaal Altkorn is rijk aan vitamine B3 en bevat mineralen zoals koper, fosfor en magnesium. Bak Speciaal Altkorn draagt bij aan een goede stofwisseling en bevordert de stoelgang. Altkorn is afkomstig van de speltrassen Altgold Rotkorn en Franckenkorn. Dit zijn 100% zuivere oude speltrassen die niet gekruist zijn met tarwe. Dit zuivere speltgraan kent door zijn natuurlijke bescherming weinig schadelijke invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld milieuvervuiling.

 

Bak Speciaal Altkorn is lactosevrij en zonder kleur- en smaakstoffen. Wilt u meer weten over dit heerlijke product, dan kunt u contact opnemen met uw baktechnisch adviseur van Bak Speciaal of via info@bakspeciaal.nl

21
jun

Nu ook Bak Speciaal Twister en Twister Grains: lactose- en E-nummervrij !

Bak Speciaal Twister is een origineel Zwitserse draaibaquette zonder kleur- en smaakstoffen. Een combinatie van Italiaanse durumtarwe, natuurdesem en verschillende Zwitserse tarwerassen zorgen, samen met de traditionele bereidingswijze, voor een karakteristiek brood. Een baquette met een typische open structuur, een aangename bite en een verrukkelijke smaak. Uitermate geschikt in combinatie met een goed glas wijn, bij een heerlijke brunch of bij de barbecue.

 

Een ‘stevige’ variant van de Twister wit is de Bak Speciaal Twister Grains. Deze variant bevat naast de bovengenoemde ingrediënten ook verschillende soorten granen en zaden.

 

Bak Speciaal Twister en Twister Grains zijn speciaal ontwikkeld voor de innovatieve bakker, die met deze producten op ieder gewenst moment van de dag een bijzonder speciaal brood uit de oven kan halen. Broodspecialiteiten bereid met biologische desem zijn vol van smaak, blijven langer vers en zijn rijk aan calcium en ijzer.

 

Bak Speciaal Twister en Twister Grains: speciaal voor heerlijke momenten !

 

 

17
mei

Transport Bak Speciaal in een nieuw jasje !

Opvallend voor het oog, fluisterstil voor het oor en minder belastend voor het milieu !

Vanaf 2 mei 2016 vervoeren wij onze grondstoffen in een nieuwe vrachtwagen. Bak Speciaal wil graag maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom hebben wij gekozen voor een unieke, geluidsarme vrachtwagen die dankzij een aantal slimme technologieën veel minder geluid produceert. Hiermee voldoet ons transport aan de strenge PIEK-Keur-eisen en kan er eventueel ook ’s avonds en in de vroege ochtend geladen en gelost worden in gebieden waar een geluidsmaximum geldt. Natuurlijk voldoet deze nieuwe vrachtwagen ook gelijk aan de Euro 6 norm. Een verantwoorde investering om onze klanten nog beter van dienst te zijn.

 

Onze slogan “Van Oorsprong tot Toekomst” wordt duidelijk uitgebeeld aan de buitenkant van de vrachtwagen. Zwart-wit voor de Oorsprong. Kleur en kwaliteit voor nu en de Toekomst

 

15
mrt

Voor de ‘broodnodige’ variatie: Bak Speciaal GersteZonne

Bak Speciaal GersteZonne is een bijzondere specialiteit die bestaat uit ballaststofrijke gerst, waardevolle beta-glucanen, zuivere spelt, hoogwaardige zonnebloempitten en smaakvolle pompoenpitten.

 

Het bijzondere graansoort gerst zorgt voor een gezonde variatie in de broodkeuze en past uitstekend in een afwisselend voedingspatroon. De zuivere spelt in deze specialiteit bevat veel voedingsvezels en bevordert daardoor de spijsvertering. De zonnebloem- en pompoenpitten zijn rijk aan onverzadigde vetzuren, mineralen en vitaminen.

Bak Speciaal GersteZonne bevat geen tarwe en is E-nummervrij.

 

7
jan

Een (h)eerlijke specialiteit : Bak Speciaal Low Carb

Bak Speciaal Low Carb is het meest smaakvolle meergranen brood met de minste koolhydraten en zeer rijk aan eiwitten. Koolhydraatarme producten worden aanbevolen bij diverse dieetprogramma’s.

 

Bak Speciaal Low Carb is E-nummer- en lactosevrij. De melange bevat veel granen en zaden waardoor dit product zeer smaakvol en gezond is. Het bevat veel voedingsvezels, hierdoor ontstaat sneller een verzadigd gevoel. Bak Speciaal Low Carb is rijk aan mineralen, houdt de bloedsuikerspiegel constant, is zeer rijk aan eiwitten en zorgt voor een goede spijsvertering.

20
okt

Nieuw in ons assortiment : Bak Speciaal Chipper

Bak Speciaal Chipper is dé revolutionaire manier voor het produceren van een flinterdun, knisperend, koolhydraatarm tussendoortje. Er is geen uitgebreide productie van deeg en deegbewerking nodig. Eenvoudig de Chippermelange verdelen over de bakplaat, besproeien, bakken en klaar.

Met Bak Speciaal Chipper maakt u een heerlijk verantwoord krokant tussendoortje. Het kraakt en smaakt als chips, maar is veel gezonder omdat het veel granen en zaden bevat. Bak Speciaal Chipper bevat weinig koolhydraten en is E-nummervrij.

Het rooster, waarmee u heel eenvoudig de Chippermelange verdeelt over de bakplaat, is verkrijgbaar bij Bak Speciaal. Tevens zijn voor dit product etiketten beschikbaar die de bakker kan gebruiken bij het inpakken van dit heerlijke tussendoortje. Vraag er naar bij uw baktechnisch adviseur.

 

Chipper: voor elk moment van de dag !

8
sep

10 jaar Bak Speciaal Honing Spelt

10 jaar geleden begon Bak Speciaal met het produceren van Bak Speciaal Honing Spelt. Het ambachtelijk bakken van speltbrood stond toen nog in de kinderschoenen. Inmiddels is speltbrood niet meer weg te denken uit de hedendaagse bakkerij. Spelt is in korte tijd razend populair geworden. Dat heeft niet alleen te maken met de bijzondere volle smaak, maar ook met de vraag naar oorspronkelijke, onbewerkte producten. Juist daarom kiezen steeds meer bakkers en consumenten voor de kwaliteit van Bak Speciaal Honing Spelt, dit is namelijk bereid met 100% spelt. Bak Speciaal Honing Spelt is E-nummervrij, tarwevrij en lactosevrij.

 

Om dit product jubileum te vieren, hebben wij voor onze bestaande en nieuwe klanten een prachtige brochure samengesteld met vertrouwde en vernieuwende recepturen met Bak Speciaal Honing Spelt. Eén van deze recepturen is het Honing Spelt zacht kleinbrood. Het receptuur hiervan kunt u opvragen bij uw baktechnisch adviseur van Bak Speciaal.

25
jun

Nieuw in ons assortiment : Haver Cookies

Bak Speciaal Haver Cookies is een verrassend lekker tussendoortje op basis van haver.

De koeken zijn krokant van buiten en smeuïg zacht van binnen.

De vezel in haver draagt bij aan een betere cholesterolwaarde.

Hierdoor is de keuze voor Haver Cookies ook een bewuste keuze !

21
apr

In de schijnwerper: Bürli

Originele Zwitserse Bürli : een perfecte combinatie van zuivere desem met Zwitserse ruchmehl.

Deze Bürli’s zijn onder andere gemaakt met onze nieuwe Bak Speciaal Desem Traditioneel en Bak Speciaal Schweizer. Voor het receptuur en/of meer informatie: neem contact op met uw baktechnisch adviseur.

13
apr

Kick off – Desem Traditioneel

Bak Speciaal is al jaren de specialist van de Biologische Desem in Nederland. Na verscheidene jaren van ontwikkeling is vandaag de KICK-OFF van onze “Desem Traditioneel”.

Deze actieve desem met levende melkzuurbacteriën heeft ongeëvenaarde eigenschappen zoals:

–  een mild fruitig aroma;

–  geeft smaakverbetering van alle broodvarianten;

–  te gebruiken als natuurlijke broodverbeteraar voor alle E-free broodspecialiteiten;

–  lange houdbaarheid.

 

 

 

 

 

9
mrt

Specialiteit van de maand : Bak Speciaal Campagnard – Pavé Rustiek

Bak Speciaal Campagnard is een melange van traditionele Franse graansoorten voor het produceren van rustieke broodspecialiteiten. Deze melange is op basis van natuurdesem. Bak Speciaal Campagnard heeft een frisse, licht zure smaak en een rijk aroma, langere houdbaarheid en een malse kruim.

Deze melange is uitermate geschikt voor zowel groot- als kleinbrood.

6
jan

Specialiteit in de schijnwerper : Bak Speciaal Havergoud

Havergoud is een bijzonder smakelijk brood met een licht zoetige smaak.  Havergoud is rijk aan Beta-glucanen. Dit houdt de darmflora in goede balans en versterkt mede daardoor het immuunsysteem. Beta-glucaan is een oplosbare vezel die snel verzadiging geeft, een sterk schommelende bloedspiegel voorkomt en het cholesterolgehalte verlaagt. Drie sneden per dag houdt het cholesterolgehalte op peil.

 

Havergoud: goud voor uw gezondheid.

6
jan

Wegens succes : in de herhaling : Bak Speciaal Low Carb

Bak Speciaal LowCarb: dankzij een uitgekiend receptuur bevat Bak Speciaal LowCarb een eiwitpercentage van 26 %, dit is 4 tot 5 maal meer dan in reguliere broden. Het koolhydraatgehalte in Bak Speciaal LowCarb is slechts 7,4 %, dit is 5 tot 6 maal minder dan in reguliere broden. Omdat Bak Speciaal LowCarb zeer rijk is aan zaden blijft de inname van vezels in balans. Tevens heeft Bak Speciaal LowCarb een langere malsheid.

6
nov

Feestdagen Special : Spelt Noël

Spelt Noël is een ambachtelijke specialiteit op basis van spelt.

Spelt Noël is rijkelijk gevuld met cranberry’s, vruchtenstukjes en gebroken hazelnoten hierdoor krijgt het product een unieke, ongekende smaak.

 

Laat uw klanten met Spelt Noël genieten van een ware delicatesse.

5
aug

Nieuw in ons assortiment: Bak Speciaal Havergoud

Bak Speciaal Havergoud is een exclusieve melange voor het vervaardigen van hoogwaardig E-nummervrij haverbrood. Havergoud is een gezonde keuze voor hart en bloedvaten. Het houdt de darmflora in goede balans en versterkt mede daardoor het immuunsysteem. Havergoud is rijk aan beta-glucanen. Dit is een oplosbare vezel die snel verzadiging geeft, een sterk schommelende bloedsuikerspiegel voorkomt en het cholesterolgehalte verlaagt.

Havergoud: van harte aanbevolen !

24
apr

Champion Spelt Specialty

Een inkoppertje voor tijdens het komende WK.

 

Hoogstaande luchtige goudgele spelt cake specialiteit voor de echte fijnproever! Speciaal voor deze gelegenheid gedecoreerd met smakelijke oranje abrikozen. Deze specialiteit is gemaakt op basis van Bak Speciaal Diamond Spelt Royal. Speltgraan is een zuiver graan dat belangrijke voedingsstoffen bevat, waaronder hoogwaardige eiwitten, koolhydraten en vetten. Daarnaast is het rijk aan vitaminen, mineralen en spoorelementen.  Diamond Spelt Royal is makkelijk te verwerken en goed te combineren met eventuele verse vruchten.

11
feb

Standpunt Bak Speciaal inzake L-Cysteïne

Bak Speciaal heeft als kernwaarde de oorsprong en toekomst te verenigen in eerlijke en inspirerende producten. Deze missie nemen we al 12,5 jaar ter harte en serieus.

Wij verwerken daarom geen L-Cysteïne (E920) in onze melanges. Bak Speciaal is erop gericht om met natuurlijk (bio) grondstoffen te werken. Basis (gedroogde) zuurdesems met natuurlijke enzymen die afkomstig zijn van paddestoelen.

Zo kan Bak Speciaal eerlijke en inspirerende producten aanbieden, zodat de bewuste consument kan genieten van specialiteiten met karakter.

7
jan

Specialiteit in de schijnwerper

Bak Speciaal LowCarb: dankzij een uitgekiend receptuur bevat Bak Speciaal LowCarb een eiwitpercentage van 26 %, dit is 4 tot 5 maal meer dan in reguliere broden. Het koolhydraatgehalte in Bak Speciaal LowCarb is slechts 7,4 %, dit is 5 tot 6 maal minder dan in reguliere broden. Omdat Bak Speciaal LowCarb zeer rijk is aan zaden blijft de inname van vezels in balans. Tevens heeft Bak Speciaal LowCarb een langere malsheid.

 

 

6
jan

Diamond Spelt Royal

Diamond Spelt Royal: hoogstaande luchtige goudgele speltcake voor de echte fijnproever !

Speltgraan is een zuiver graan dat belangrijke voedingsstoffen bevat waaronder hoogwaardige eiwitten, koolhydraten en vetten. Daarnaast is het rijk aan vitaminen, mineralen en spoorelementen. Diamond Spelt Royal is makkelijk te verwerken en goed te combineren met eventuele verse vruchten zodat het mogelijk is om in korte tijd een kwalitatief hoogstaand Diamond Spelt Royal assortiment te produceren. U kunt eindeloos variëren en combineren.

29
okt

2e Desemclinic ook een succes

Op dinsdag 29 oktober vond de 2e desemclinic plaats. Ook voor deze dag waren een aantal bakkers uitgenodigd. De dag bestond uit een presentatie over desemculturen, een lunch en een baksessie in de proefbakkerij.

Lees meer

16
okt

Bak Speciaal 12,5 jaar

Speciaal feestje bij Bak Speciaal t.g.v. 12,5 jarig jubileum

 

Woensdag 16 oktober was het zover. Bak Speciaal had ter gelegenheid van hun 12,5 jarig jubileum een selectief groepje bakkers uitgenodigd voor een speciale desemclinic.

Lees meer